środa, 17 września 2014

Buraczki w zalewie

W tym roku buraczki zrobiłam w zalewie są bardzo smaczne doskonałe jako przystawka do obiadu ,potraw mięsnych i nie tylko .
Polecam i zapraszam do wspólnego gotowania i pieczenia





Składniki ;

5 kg buraków ( ugotować )
2 szklanki  cukru
1 łyżka soli 
1,5 szklanki octu
5 ziarenek ziela angielskiego
2 laurowe liście 
1 ząbek czosnku 
4 cebule ( około 1/2 kg )
1/2 l wody 


  • Przygotowanie ;
  • Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę tak jak na sałatkę jarzynową
    Wrzucić do garnka wlać wodę i ocet resztę składników (przyprawy)
    Od zagotowania, gotować zalewę 5 minut
    Buraczki zetrzeć na wiórki ,wlać zalewę dobrze wymieszać ,wkładać do słoików .
    Gotujemy-(15 minut od zagotowania )
    Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam