wtorek, 16 września 2014

Kotlet po kowalsku

Przedstawię przepis na kotlety po kowalsku ,soczyste bardzo smaczne i pożywne .Łatwe do wykonania .Kotlet po kowalsku ucieszy nie tylko oko ,ale także podniebienie Polecam





Składniki ;

 60 dkg schabu
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula (do podsmażenia pieczarek )
20 dkg sera żółtego 
1-2 jajek 
bułka tarta
mąka 
masło
przyprawy

 Przygotowanie ;

Mięso, rozbijamy ,następnie posypujemy przyprawami solą ,pieprzem
przyprawą delikat .
Obtaczamy w mące ,jajku roztrzepanym i bułce tartej
Następnie, kroimy na drobno pieczarki gotujemy 15 minut
Podsmażamy cebulkę i odcedzone z wody pieczarki na margarynie ,oleju lub maśle(do pieczarek z cebulą też dodajemy przyprawy )
Nakładamy ,na usmażone schabowe na to ścieramy żółty ser
Kotlety ,możemy ,włożyć na 10 minut do piekarnika aby ser się rozpuścił lub gdy pieczemy drugą stronę kotleta włożyć na niego pieczarki starty ser i przykryć pokrywką wtedy wspaniale się rozpuści
Smażymy na wolnym ogniu

Smacznego !!!









4 komentarze:

  1. Robiłam wczoraj podobne, ale bez pieczarek, za to z sosem majonezowo-keczupowym.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z takim sosem są przepyszne ja, jadam bez sosów ale, moi chłopacy z keczupem lub sosem czosnkowym
      Pozdrawiam serdecznie

      Usuń
  2. ooo takiego kotleta to mój mąż uwielbiam, dzięki za przypomnienie o tym przepisie :) już dawno go nie robiłam :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszne kotlety :) pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam