poniedziałek, 29 września 2014

Kotlety z jaj

Kotlety z jajek bardzo proste do przygotowania ,smaczne i tanie.Szybki i pyszny obiad do tego piure ziemniaczane i pikantniejsza surówka .
Polecam 










Składniki : 

10 ugotowanych jajek średniej wielkości 
1 jajko surowe 
1 cebula drobno pokrojona w kosteczkę (średniej wielkości )
 2 łyżeczki kopru
 2 łyżeczki chrzanu
 1 łyżeczka musztardy chrzanowej 
1 łyżka majonezu 
1 bułka duża namoczona w mleku lub wodzie  i odciśnięta 
bułka tarta 4-5 łyżek
 sól
 pieprz  


Przygotowanie:

Ugotowane na twardo jajka i bułkę wcześniej namoczoną i odciśniętą ,przecisnąć przez praskę .Dodać surowe jajko ,musztardę , chrzan ,majonez drobno pokrojoną cebulkę surową ,koperek ,bułkę tartą ,przyprawy .Wszystko wymieszać ,jeśli za rzadkie dodać tyle bułki tartej aby z masy jajecznej dało się formować kotlety .Obtaczać w mące
 Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju aż będą rumiane .

Smacznego !!!


1 komentarz:

  1. Słyszałam już o tych kotlecikach, chociaż nigdy nie robiłam, a przecież uwielbiam potrawy z jajek. Muszę wypróbować, bo wydaje się, że to świetny pomysł na tani i pyszny obiadek:)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam