środa, 24 września 2014

Roladki po królewsku

Bardzo sycące nie tylko dla oka roladki ,soczysty
kruchy kotlet z niespodzianką.Szybki w przygotowaniu ,odmiana tradycyjnego kotleta 
na codzienny obiad . Polecam 








Składniki :

1/2 kg fileta z kurczaka
 8 plasterków kiełbasy szynkowej 
4- 5 plasterków sera żółtego
 5 plasterków boczku
 1/2 papryki czerwonej (surowej)
 1 ogórek konserwowy (duży )
 przyprawa do kurczaka,sól,pieprz
 2 jajka 
mąka 
bułka tarta 

Przygotowanie:

Fileta płuczemy pod bieżącą wodą i ubijamy na cienkiego kotleta posypujemy przyprawami z obu stron (według uznania)
Następnie układamy po dwa plasterki kiełbasy szynkowej
plaster sera ,na ser pasek boczku ,na boczku na przemian kawałek papryki ,plaster ogórka .Zwijamy roladkę ,obtaczamy w mące 
jajku, bułce tartej .
Podajemy z ziemniakami , ciemnymi sosami ,surówką
Smażymy na wolnym ogniu .
Smacznego!!!


4 komentarze:

  1. PYSZNE KOLOROWE ROLADKI;UWIELBIAM POD KAŻDĄ POSTACIĄ ;ZAPRASZAM NA ROLADKI Z CUKINIĄ I BOCZKIEM ;POZDRAWIAM
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/08/roladki-z-indyka-z-boczkiem-i-cukinia.html

    OdpowiedzUsuń
  2. mogę tylko napisać, że takie roladki, to my zawsze ! :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam