czwartek, 2 października 2014

Filet z kurczaka w cieście w towarzystwie fasolki szparagowej


Filet z kurczaka w cieście to, idealny pomysł na obiad ,to fajne urozmaicenie zwykłego kotleta .Takie kotleciki są niesamowicie smaczne ,w towarzystwie fasolki szparagowej smakują wybornie .  Pasują na każdą okazję na codzienny obiad jak i na wyjątkowe okazje .
Zachęcam do wypróbowania







 Składniki :

 1/2 kg fileta z kurczaka 
 2  cebule
 maggi 
sól
  przyprawa do kurczaka
 pieprz
 2 łyżki octu
 2 jajka 
2 łyżki kartoflanki 
 2 łyżki maki pszennej  

Fasolka szparagowa
 marchew 
masło
 1 łyżka cukru 
2-3 łyżki bułki tartej 

Przygotowanie :

Filet pokroić w (większą kostkę )a cebule w drobną kostkę , doprawić  przyprawą do kurczaka,pieprzem,skropić 2 łyżkami octu maggi,wymieszać i odstawić na noc do lodówki.Z  jajek ,maki pszennej i kartoflanki zrobić ciasto (jajka miksujemy z mąką) wymieszać z mięsem .
Piec na głębokim tłuszczu

 Fasolkę, marchewkę w plasterkach solimy, dodajemy 1 łyżkę cukru i gotujemy do miękkości .
Na patelni rozpuścić 1/2 kostki masła dodać 2-3 łyżki bułki tartej , przesmażyć polać fasolkę

 Smacznego !!!





4 komentarze:

  1. Super danie Edytko. Oj dawno tak mięska nie robiłam :-) skorzystam z przepisu i zrobię :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobry obiad na dni kiedy nie mamy pojęcia co ugotować! :DD

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kurczaka w każdej postaci, dlatego na pewno kiedyś wypróbuje przepis, pyszności:)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam