piątek, 24 października 2014

Pieczarki na gęsto

Pieczarki na gęsto to, doskonały dodatek do ziemniaków ,klusek,mięs jak i do pieczywa. Polecam........




Składniki:
 -1 kg pieczarek 
-1 cebula pokrojona w drobną kostkę
-10 dkg margaryny
 -(3-4 )łyżki śmietany kremówki 
-sól
-pieprz
 -1 szklanka wywaru z pieczarek

Przygotowanie :

Pieczarki opłukać, pokroić na drobno ,cebulę  pokroić w kostkę.Pieczarki, pokrojone na drobno ,gotować 30 minut po tym czasie odlać wodę .Odlać jedną szklankę wywaru
zostawić do przygotowania zaklepki 
 Następnie na patelni przesmażyć cebulkę i dodać ugotowane i odcedzone pieczarki dusić, około 5 minut
Do przestudzonego wywaru z pieczarek, do 1 szklanki wsypać, 1 łyżkę mąki zrobić zaklepkę i wlać do pieczarek mieszając aż zgęstnieją 
Na sam koniec dodać 3 łyżki śmietany kremówki i dosolić dopieprzyć do smaku .
Smacznego!!!


1 komentarz:

  1. Kocham takie pieczarki, świetne same, ale tez jako dodatek do mięsa, mniam:)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam