czwartek, 16 października 2014

Pieczeń z foremki

Przepyszna pieczeń z mielonego mięsa i fileta z kurcząt.Wyśmienita do obiadu jak i na kanapki.
Bardzo łatwa do przygotowania...
Polecam




 Składniki :-
1 kg mielonego mięsa
 -(50-60 )dkg fileta z kurczaka
-2 ząbki czosnku
 -sól
-pieprz
 -delikat do mięs
-1/2 szklanki wody 
-1 łyżka majeranku
 Do zamarynowania fileta;
-sól
pieprz
-przyprawa do kurczaka
 -magii w płynie

Podane, składniki na dwie foremki 
40x11

 Przygotowanie :
Mięso mielone doprawić do smaku solą,pieprzem ,delikat do mięs ,majerankiem przecisnąć czosnek przez praskę ,wlać do mięsa pół szklanki wody i dobrze wyrobić.
Fileta kroimy w podłużne paski, marynujemy sola ,pieprzem,przyprawą do kurczaka maggi w płynie i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki .Połowę mięsa mielonego wykładamy do foremki na to kładziemy zamarynowany pokrojony w paski filet dobrze uciskając.Przykrywamy drugą częścią mięsa mielonego.....
Jedną godzinę pieczemy w temperaturze
200 stopni ,pozostałe 15 minut w temperaturze 100 stopni ....

Smacznego !!!






 


3 komentarze:

  1. Domowa wędlina-prosta a jaka smaczna czy na kanapkę czy obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie pieczenie, sa pyszne i swietnie się prezentują, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ się prezentuje!!! Niesamowicie smacznie wygląda! :)
    Pozdrawiamy i zapraszamy na małe co nieco do kawki :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam