poniedziałek, 20 października 2014

Racuchy

 Racuszki to pyszne placuszki ,można je podawać do kawusi jak i na obiad, posypać cukrem pudrem, podawać z śmietaną dżemem według uznania .
Polecam




-Składniki:
-400ml zsiadłego mleka 
-1/2 kg mąki
-2 jajka
 -szczypta soli
-1 łyżka cukru
-1 mały cukier waniliowy
-1 łyżeczka sody 
Przygotowanie:
Do zsiadłego mleka dodajemy jajka,cukier,szczyptę soli ,cukier waniliowy,łyżeczkę sody i mąkę.Wyrabiamy kopystką  lub łyżką mikser nie bardzo się nadaje (ciasto jest gęste ) ......
Smażymy na oleju na rozgrzanym tłuszczu  z obu stron ....
Podajemy z cukrem pudrem lub według uznania.

Smacznego!!!!




2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie racuszki, bardzo często robię, idealne w sumie na każda porę dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie racuszki. Proste, szybkie i mega smaczne

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam