środa, 8 października 2014

Roladki wieprzowe


Roladki proste i pyszne ,dostarczające dużo energii.
Ziemniaki ,sos ,surówka i mamy gotowy pyszny obiad.
Polecam 













 Składniki :

-1 kg schabu wieprzowego
 -30 dkg boczku 
-5 ogórków konserwowych
-musztarda chrzanowa 
( według uznania )
-sól
-pieprz
-delikat do mięs (czerwony)
-2 łyżki mąki pszennej
 -olej lub margaryna do smażenia 


Przygotowanie :


Schab płuczemy,pod bieżącą wodą rozbijamy tłuczkiem,posypujemy przyprawami ,następnie smarujemy musztardą.
Na każdym ,płacie mięsa kładziemy plaster boczku i plaster ogórka 
(ogórka przekroić wzdłuż na pół).
Zwijamy w rulon spinamy wykałaczkami.
Roladki obsmażamy z każdej strony,gdy będą już obsmażone z każdej strony podlewamy wodą i dusimy 30 minut (wyparowany sos uzupełniać wodą)
Powstały wywar,  zagęścić robimy ,zaklepkę z wody i mąki 
3/4 szklanki wody ,2 łyżki mąki.  Tak przygotowaną zaklepkę wlewamy powoli do wywaru (w zalezności jak gęsty chcemy uzyskać sos)  mieszamy i zagotowujemy 


Smacznego!!!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam