niedziela, 26 października 2014

Smażonka z łopatki

Smażonka  z łopatki.... bardzo syta i bardzo smaczna  a przede wszystkim ekspresowa w wykonaniu.......
Polecam




Składniki :
-1,5 kg łopatki
 -1 kg cebuli
-1 łyżka majeranki
-20 dkg margaryny
 -sól
pieprz
 -delikat do mięs

 Przygotowanie: 
Mięso, kroimy w kostkę,cebulę w krążki,półplasterki ,margarynę(10dkg), rozgrzewamy na patelni i wrzucamy mięso,dusimy do miękkości pod  przykryciem,dodać przyprawy (mięso na patelni doprawić solą pieprzem delikat do mięs,majerankiem 
 Do garnka wlać 1/2 szklanki wody ,wrzucić
1 kostkę rosołową,10dkg margaryny ,cebulkę i dusić do miękkości .Następnie do cebulki dodać miękkie mięso i wymieszać (jeśli trzeba doprawić do smaku)
Podajemy z chlebem

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo kusząco! Uwielbiam mięsko.

    Pozdrawiam i zapraszam też do nas - do kuchni matki i córki.

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam