niedziela, 11 stycznia 2015

Bitki z keczupem, cebulką i serem

Bitki smaczne ,ekspresowe doskonałe na każdą okazję 
Polecam ...








Składniki :

-1/2 kg schabu bez kości
-delikat czerwony 
-sól
-pieprz
-majeranek
-mąka
-3 cebule
-1 kostka rosołowa
-5-10 dkg masła
- 1/2 szklanka wody
 -keczup

 Przygotowanie
Mięso umyć,pokroić w plastry o grubości do 2 cm.Każdy plaster lekko rozbić ,posypać solą,delikat czerwony, pieprzem ,majerankiem ,odstawić do lodówki (można przygotować dzień wcześniej).
Obtoczyć w mące ,smażyć z obu stron,na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu około 1o-15 minut pod przykryciem.

Do garnka wlać 1/2 szklanki  wody,wrzucić 1 kostkę rosołową,5 dkg-10 dkg  masła ,pokrojoną według uznania cebulkę i dusić do miękkości .

Następnie upieczone bitki ,smarujemy keczupem ostrym lub łagodnym kładziemy łyżkę lub dwie cebulki i trzy ,cztery paski sera żółtego .
Jeśli ser położymy na gorącą cebulkę nie musimy bitek, kłaść do piekarnika.
Podajemy z surówkami ,ziemniakami  .............

Smacznego!!!!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam