środa, 15 lipca 2015

Fasolka szparagowa z marchewką

 Fasolka szparagowa
 z marchewką ,masełkiem i bułką tartą ,
Pyszny dodatek do obiadu 
lub jako samodzielna przekąska,
smakuje rewelacyjnie 







Składniki :
-1 kg fasolki szparagowej
1/2 kg marchewki
-1/2 kostki masła
- 1 łyżka cukru
-2-3 łyżki bułki tartej
-sól

Przygotowanie :

Od fasolki,odciąć końce,
fasolkę opłukać,
 włożyć do garnka,
 Marchewkę obrać,umyć pokroić w grubsze plastry 
i dodać do fasolki,zalać wodą.
Następnie ,osolić ,wsypać 1 łyżkę cukru
 i gotować do miękkości.
Na patelni ,rozpuścić 1/2 kostki masła ,
dodać ,bułkę tartą i przesmażyć ,
Wlać do garnka dobrze wstrząsnąć.

Smacznego!!!

1 komentarz:

  1. Ciekawy pomysł z tą marchewką.Fasolka szparagowa jest przepyszna;)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam