niedziela, 12 lipca 2015

Roladki szlachcica

Roladki szlachcica z fileta, 
i mięsa mielonego z indyka z papryką.
Doskonałe na każdą okazję. 
Osoby na diecie, takie roladki,
 (bez panierki) owiniętą w folię aluminiową , mogą włożyć do piekarnika,  na 20 minut 
(piec w temperaturze 200 stopni ).













Składniki :
-1 kg fileta z indyka 
lub fileta z kurczaka,
-1/2 kg mięsa mielonego z indyka 
-1/2 papryki żółtej 
-1/2 papryki czerwonej
-1/2 cebuli
-1 duży ząbek z czosnku
-1 jajko

-Do obtoczenia roladek 
-mąka 
-bułka tarta
-jajka
-przyprawy 
( delikat czerwony ,sól,pieprz,)

Przygotowanie :

Do mięsa mielonego ,dodać przyprawy,1 jajko,
2 łyżki bułki tartej,zetrzeć 1/2 cebuli na grubych oczkach ,1 duży ząbek czosnku, 
Mięso wyrobić.

Fileta rozbić ,posypać przyprawami 
(można zamarynować dzień wcześniej)
Na filecie,rozłożyć po całości uprzednio,  przygotowane mięso mielone na,
 brzegi położyć po pasku papryki czerwonej,
 i żółtej.
Zwinąć roladkę,obtoczyć w mące,
jajku ,bułce tartej.

Smacznego !!! 

5 komentarzy:

  1. Super wyglądają w przekroju :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Perfekcyjne... pyszne i takie kształtne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Znakomite w przekroju, o smaku nawet nie myślę bo bym jeszcze zgłodniała. Cudne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takich roladek jeszcze nie próbowałam, ale jestem pewna, że by mi posmakowały, moje smaki, mniam:)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam