piątek, 28 sierpnia 2015

Flaczki z żołądków kurzych

Dziś propozycja ,
na flaczki z żołądków kurzych są mniej pracochłonne,
 mniej kosztowne 
a równie smaczne jak tradycyjne 




Składniki :
-1 kg żołądków kurzych 
-2 ćwiartki
 -1 średnia marchew 
-1 średnia pietruszka 
-plaster selery 
- dwa ząbki czosnku
 -2 łyżki magi w płynie
 -sól
-pieprz
-gałka muszkatałowa
-majeranek 
-ziele angielskie 
-liście laurowe 

Przygotowanie :
Ćwiartki  i żołądki ( żołądki,kroimy na drobne części),
płuczemy pod bieżącą wodą ,wkładamy do garnka zalewamy i gotujemy  na małym ogniu,
podczas gotowania zbieramy szumowiny.
Następnie dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i sól.
Starte na tartce warzywa ,czosnek dodajemy 
(15 minut przed końcem gotowania ).
Ugotowane ćwiartki , obieramy na drobno i wsypujemy do miękkich żołądków następnie doprawiamy do smaku ,
gałką muszkatałową ,solą,pieprzem ,magi ,majeranek
Robimy zaklepkę 
(dwie ,łyżki mąki na jedną szklankę wody )
Podajemy z bułkami 

Smacznego !!!
           

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania i dzielenia się swoimi przemyśleniami
Za każdy pozostawiony komentarz pięknie dziękuje
Pozdrawiam